Delphi Pages Forums  

Go Back   Delphi Pages Forums > Delphi Forum > General

Lost Password?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-18-2007, 11:28 PM
td28354 td28354 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 110
Default Remote desktop connection

hi,
i need an example of using remote desktop connection in delphi with user name and password.
mstsc.exe dont have as parameters the username and password so i gues there is another way for user name and password.

thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2007, 07:54 PM
Ouiji Ouiji is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: US of A
Posts: 492
Default RE: Remote desktop connection

It can be done like this:

Step #1: Install MSTSC ActiveX Control.
Step #2: Place The TMsRdpClient2 onto a form.

Step #3: Use the following Code:


[delphi]

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin

rdp.Server := txtComputer.Text; //Set Remote Server
rdp.UserName := txtUserName.Text; //Set UserName
rdp.AdvancedSettings2.ClearTextPassword := txtPassword.Text; //Set Password as a Basic String
rdp.DesktopHeight := 600; //Set Your Height
rdp.DesktopWidth := 800; //Set Your Width
rdp.Connect(); //Connect Client

end;

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin

rdp.Disconnect; //DisConnect Client

end;

[/delphi]

It would be super if you accepted it as the answer if it happens to help you.

-ouiji

[q]"not quite smart enough to be dumb"[/q]
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2018, 07:36 PM
gadi abdellah gadi abdellah is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 2
Default remote control desktop

Hello,im a student need to write a program in delphi (server-teacher,client-student) im new in delphi and need some info in how can i display the server desktop movement (real-time)(mouse movements included) to all clients(students) with a broadcasting voice chat from server to clients and to let the teacher to remote control the students desktop.
please tell me what sockets i need (indy or socket)
and also the voice chat protocol and from where i have to begin to do all. is it easy ??
thx all
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2018, 08:42 AM
Norrit Norrit is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2001
Location: Landgraaf
Posts: 7,307
Default

Easy? There is commercial software to just overtake a screen (TeamViewer for example) which costs a lot of money and don't even support voice chat. And you think you could build this in a few weeks?
For a student this should be too big of a chalenge, especially if you have no clue on how to start. So I would suggest rethink this and build another program...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.